Kazen met vegetarisch stremsel of halal stremsel

Vegetarische kazen is kaas gemaakt met microbieel stremsel, afkomstig van micro-organismen. Het heeft daardoor geen dierlijke enzymen, waardoor het ook geschikt is voor vegetariërs.

De ideale start om de dag goed te beginnen met een van de vegetarische kazen van Erciyes. Alle kazen worden op hoge kwaliteit gecontroleerd van productie tot product. Vegetarische kazen zijn heerlijk op een stukje toast of lekker om in een gerecht te verwerken. Onze kazen zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 400 gram, 500 gram en 800 gram. U kunt ervoor kiezen om een selectie van ons assortiment te voeren, maar u kunt uiteraard ook alle vegetarische kazen in uw assortiment opnemen.

Wij hanteren strenge eisen aan onze Halal food producten en overige producten. Wij leveren direct vanuit onze eigen distributie aan de winkels waar consumenten bij een dichtstbijzijnde winkel naar de producten van Erciyes kunnen vragen. Snel, vers, rechtstreeks en met toewijding.

Vegetarische kazen bestellen

De term vegetarisch slaat op het stremsel dat gebruikt wordt voor de productie van onze kazen. Het stremsel is op basis van een plantenextract en heeft geen dierlijke herkomst. De vegetarische kazen van Erciyes zijn dus ook uitermate geschikt voor mensen met een vegetarisch voedingspatroon of een allergie hebben voor dierlijk stremsel.

Erciyes probeert zoveel mogelijk bij de natuurlijke smaak van kazen te blijven. De pure smaak wordt goed bewaard door de luchtdichte vacuümverpakking. Voor de vegetariërs onder ons hebben we en groot assortiment vegetarische kaas. Deze kaas wordt gemaakt met microbieel stremsel. Microbieel stremsel wordt gewonnen uit micro-organismen die hetzelfde doen als het dierlijk stremsel, namelijk de verse melk laten stremmen. Dit ontstaat door een reactie van de melk op chymosine, wat zowel in microbieel als dierlijk stremsel zit.

In dat geval wordt de kaas gescheiden van de wei. De smaak blijft precies hetzelfde, maar de grondstof voor het stremmen is gewoon anders. We merken dat vandaag de dag er steeds meer vraag is naar vegetarische kazen en dat is ook de reden dat wij meer varianten zijn gaan verkopen. Kortom de vegetariërs onder ons kunnen wat dat betreft erop loskopen.

Onze heerlijke vegetarische kazen geven daarnaast ook een flinke boost aan belangrijke voedingsstoffen. Het is een zeer goede aanvulling voor opgroeiende kinderen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Via onze contactformulier kunt u altijd extra productinformatie aanvragen over een van onze kazen. Via het distribiteursnetwerk zijn onze kazen in vele Europese landen beschikbaar. Wij kunnen altijd snel bezorgen door heel Nederland.